Ikke just imponeret

Jeg må indrømme, at jeg havde forventet mere af Philips Sonicare Airfloss. Jeg havde store forventninger til apparatets præstationer og håbede, at det ville få mig til at "bruge tandtråd" meget mere end før jeg ejede Airfloss.

Airfloss fungerer da også, men ikke i det ønskede omfang. Den ultimative test var efter stegt flæsk, hvor Airfloss faktisk formåede at fjerne resterne efter aftensmaden uden anden forarbejde. Det havde jeg ikke forventet. Men resultatet var da også et blødende tandkød mellem to tænder, så helt skånsom er Airfloss altså ikke. Men dette har jeg dog ikke oplevet siden. Airfloss fjerne da rester, som jeg ellers ville have taget med tandtråd, men det tager noget tid. Jeg er overbevist om, at jeg ville kunne få et mindst lige så godt resultat med tandtråd - og så er det oven i købet billigere.

Og så er der den grimme smag, jeg får i munden, når jeg bruger Airfloss. Det er lige som om, at vandet fra Airfloss smager utrolig grimt, som om plastikken afgiver smag til vandet. Og det betyder altså, at jeg ikke er lige så tilbøgelig til at bruge Airfloss, som jeg ellers ville have været.

Jeg snakkede med en tandlægestuderende om Airfloss. Hun var ikke imponeret heller. Hun tror ikke på, at vand og højt lufttryk kan fjerne plak og tandsten, som lovet. I stedet mener hun, at mundhygiejnen vil blive sænket, da man ikke får brugt de rigtige hjælpemidler til at fjerne plak og andet skidt.

Alt i alt må jeg sige, at jeg ikke helt er tilfreds med Airfloss. Jeg vil aldrig anbefale nogen at købe den - for de penge er den simpelthen ikke værd. Den gør arbejdet got nok, men brugeroplevelsen er altså ikke i top. Den er for hård ved tandkøbet, og vandet smager grimt. Men en version 2.0 kunne måske løse udfordringerne?